Contact

Folkert Lodewijks
Projectmanager Bycs
folkert@bycs.org

Bezoek Website

‘Go Cycling’, de campagne die fietsen, goede mentale gezondheid en zakelijk succes met elkaar verbindt, liep van 8 – 12 october in de week van World Mental Health Day (10 October) in Amsterdam Zuidas.

In deze tijd waarin technologie een steeds grotere rol speelt, heeft 1 op de 4(!) mensen last van mentale gezondheidsproblemen en ervaren veel mensen dagelijks stress en angst. Go Cycling is bedoeld om mensen kennis te laten maken met de uitgebreide mentale gezondheidsvoordelen van fietsen en om het voor meer mensen gemakkelijker maken de fiets te integreren in het dagelijks leven.

Negen van de tien mensen die in Nederland werken, geven aan moeite te hebben om aan de psychologische eisen van het werk te voldoen. Een aantal toonaangevende onderzoeken heeft aangetoond dat fietsen stress en angst vermindert, burn-out voorkomt en depressies helpt bestrijden. Op dit moment neemt 41% van de werknemers in  Nederland ziekteverlof, dat verzuim is fors hoger dan het Europese gemiddelde. Van fietsen naar werk is bewezen dat het ziekteverzuim vermindert en langdurig verlof voorkomt. Medewerkers die fietsen blijken meer betrokken, effectiever en energieker te zijn.

Go Cycling is gelanceerd met een website – www.go-cycling.org – die werknemers eenvoudige tips biedt om vaker te fietsen. De website biedt informatie over regelingen voor fietsers, lokale routes om te ontspannen en opties voor het kopen, leasen of delen van fietsen en e-bikes. De site biedt ook advies aan werkgevers over hoe ze het gemakkelijker kunnen maken om een ​​fietscultuur op hun werkplek te bevorderen. Bedrijvenkunnen bovendien de kosten delen voor een aantal activiteiten die het fietsen vergemakkelijkt, zoals het bouwen van fietsparkeervoorzieningen en douchefaciliteiten.

De campagne is een samenwerking tussen Zuidasdok, Hello Zuidas en BYCS.