Contact

Maryse de Oliveira Martins
Projectmanager duurzame mobiliteit en MaaS (Mobility as a Service) Zuidas Amsterdam
m.martins@amsterdam.nl

Bezoek Website

Na een lange periode van thuiswerken verwachten we dat het na de zomer weer een stuk drukker zal worden. Voor veel werknemers betekent dit dat ze weer regelmatig naar kantoor gaan reizen. Om het gebied bereikbaar te houden is het belangrijk dat we niet met zijn allen met de auto komen en zo veel mogelijk reizen buiten de spits.  Dit is een mooi moment om oude gewoontes los te laten en nieuwe manieren van reizen te leren kennen. Wil je meer inzicht in het reisgedrag van jouw werknemers? Weten wat jouw werknemers aanzet tot ander reisgedrag, zodat je CO 2 , reiskosten of parkeerplekken kunt uitsparen, vitaliteit op werk promoot, drukte op kantoor spreidt of je werknemers nog meer flexibiliteit biedt? Doe mee aan de 3e  Zuidas Mobility Experience!

Meedoen aan de Zuidas Mobility Experience biedt inzicht in het reisgedrag van jouw werknemers. En geeft jouw werknemers de mogelijkheid om flexibel te reizen, de ene dag met de trein, de andere dag met de auto. Tijdens de Experience gebruiken deelnemende werknemers de Amaze Mobility-app om het vervoer te plannen en te betalen. Als zij een dag de auto laten staan, extra thuiswerken of de spits mijden volgt er een beloning in reistegoed. Amaze Mobility is een reis-app en dienst die jouw werknemers helpt om gemakkelijk woon-werk en zakelijke reizen te plannen, reserveren, betalen en declareren, zonder OV-chipkaart of allerlei losse accounts. De app geeft ze toegang tot een scala aan vervoersdiensten, zoals OV, deelauto’s, taxi’s en deelfietsen.

Voor de start van het experiment kijken we samen met jou naar hoe we andere vervoerskeuzes onder jouw werknemers kunnen stimuleren. Gedragsverandering door verschillende beloningsstrategieën toe te passen. Samen kiezen we een aanpak en beloningsstrategie:
– Spitsmijden: Hoe beïnvloeden wij werknemers om buiten de spits naar kantoor te reizen?
– Duurzame vervoerskeuzes: Hoe motiveren wij werknemers om de auto te laten staan, en te kiezen voor een meer duurzaam vervoer, om zo CO2 of parkeerplekken uit te sparen en aan hun eigen vitaliteit te werken?
– Thuiswerken: Hoe motiveren wij werknemers om af en toe – en op specifieke dagen – een extra dag thuis te werken?

De voordelen die werknemers ervaren:
– Werknemers kunnen flexibel reizen op de manier die zij prettig vinden.
– Ze kunnen gebruik maken van alle modaliteiten in de Amaze-app tijdens werkuren en privé.
– Werknemers krijgen een welkomstcadeau van 25 euro gratis reistegoed.
– Werknemers worden beloond voor bewuste keuzes in vervoer of vervoerstijden met
aanvullend reistegoed tot 75 euro.

Meer informatie?
Werknemers kunnen zich hier inschrijven. Wilt u met uw organisatie meedoen? Neem dan contact op met contact@zuidas.nl.