Geplaatst op:

24 maart, 2021


Categorie:

Algemeen

Stichting Hello Zuidas is op zoek naar de ideale partners om een wijk-brede aanpak uit te rollen voor lokaal en duurzaam eten. De eerste stap bestaat uit een pilot om met lokale producten te distribueren naar cateraars op de Zuidas en in kantines van verschillende bedrijven op de Zuidas district.

In samenwerking met Hogeschool van Amsterdam en het korte keteninitiatief Local2Local kunnen overbodige stappen uit het opleveringsproces worden voorkomen. Hoe korter de leverafstand, hoe lager de CO2-uitstoot. Met een korte keten zet de burger de boer in zijn kracht om met zijn teelt positieve impact te hebben op ecologische (CO2, wateropslag, biodiversiteit) en maatschappelijke (gezondheid, werkgelegenheid) waarden.

Het primaire doel van de pilot binnen dit project is het verduurzamen van de logistiek voor de levering van lokale producten aan cateraars en horeca op de Zuidas. Het basisidee is om het leveringsproces te verkorten en te verduurzamen. Dit project is onderdeel van een groter project in de Metropoolregio Amsterdam om de verkoop van lokale producten onder zowel bewoners, MKB-ers en de grotere kantoren op de Zuidas te stimuleren.

Het Local2Local-platform faciliteert  de noodzaak om de voedselvoorzieningsketen een stuk korter, groener en lokaler te maken. Local2Local werkt samen met boeren en ontwikkelt nieuwe producten die aansluiten bij de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN.

We zijn op zoek naar bedrijven die aan boord willen komen als afhaalpunt voor foodboxen en een actieve rol kunnen spelen om medewerkers op de Zuidas over dit initiatief te informeren en hen te betrekken. Dit is een uniek initiatief dat de toegang tot zowel de Zuidas als lokale producten verbetert. Daarnaast zoeken wij nog een partij die ook een deel/delen van haar cateringlogistiek wil vervangen of toevoegen met het assortiment aan lokale producten.

Meer weten over de mogelijkheden om uw horecalogistiek te verduurzamen? Neem contact op met de projectleider van Hello Zuidas, Kirsten van Keimpema via kirsten.vankeimpema@hellozuidas.com.