Geplaatst op:

9 februari, 2020


Categorie:

Algemeen

Vanaf 1 januari 2020 is het zakelijk aantrekkelijker geworden om op de fiets naar het werk te gaan. Woon je 10 kilometer of meer van je werk en gan je doorgaans met de auto, dan kun je een elektrische fiets overwegen, want ook het leasen van een e-bike of speed-pedelec wordt aantrekkelijker. Probeer hem uit met de GBC Zuidas e-bike try-out.

Vanaf dit jaar heeft de overheid het eenvoudiger gemaakt om zakelijk gebruik te maken van de fiets, gewoon of elektrisch. Waar het eerder noodzakelijk was om een rittenregistratie bij te houden, betaal je als werknemer nu een vaste bruto bijtelling van 7% van het gebruik van een zakelijke fiets. Daarnaast is het zo dat werknemers die ook andere vervoersmiddelen gebruiken, nog steeds in aanmerking komen voor een onbelaste reiskostenvergoeding van 19 cent per kilometer.

100 Green Business Club Zuidasparticipanten krijgen in 2020 de mogelijkheid om twee weken een e-bike of speed-pedelec uit te proberen. Vanaf maart starten we weer met een e-bike try-out, waar werknemers die op minimaal 10 kilometer afstand van de Zuidas wonen en normaal niet met de fiets reizen, zich voor kunnen aanmelden. Veel enthousiaste deelnemers gingen je voor!

Ben je geïnteresseerd? Mail dan naar diederik@greenbusinessclub.nl.

Voor meer informatie over bijtelling en leaseregelingen, kijk op de site van QicQ-Fietsen.