Elektrische Taxi Week Zuidas

Taxi nodig in Zuidas? Kies elektrisch! Wist je dat je via de TCA en TCS apps supermakkelijk een elektrische taxi kunt bestellen i.p.v. een “gewone”? Of je loopt naar de taxistandplaats op de Mahlerlaan, waar alleen maar duurzame voertuigen mogen staan. Dus waarom zou je fossiel rijden als je groen kunt gaan? En dat voor dezelfde prijs.

In de GBC Zuidas Carpool Karaoke vertellen Hedy Borreman van TCA en Gamis el Bouakili van TCS waarom ze als taxibedrijf meedoen aan de Elektrische Taxi Week Zuidas.

Op 25 november openen Corinne Schot, Managing Partner van BakerMcKenzie en Carolien Gehrels, European Director Big Urban Clients van Arcadis de eerste Elektrische Taxi Week Zuidas. Green Business Club Zuidas organiseert deze samen met haar participanten Taxicentrale Amsterdam (TCA) en Taxicentrale Schiphol (TCS). In deze week willen we extra aandacht vragen voor elektrisch taxivervoer in de stad.

In het convenant Schone taxi’s voor Amsterdam is afgesproken dat alle taxi’s in Amsterdam in 2025 uitstootvrij moeten zijn. Om hierop vooruit te lopen, stimuleert GBC Zuidas het elektrisch taxigebruik onder medewerkers en klanten van Zuidasbedrijven. Al in 2017 tekenden zo’n twintig CEO’s van GBC Zuidas participanten de Intentieverklaring Elektrisch Taxivervoer. Deze Elektrische Taxi Week geeft die ambitie weer een extra boost.

Corinne Schot en Carolien Gehrels zullen de openingshandeling verrichten en vervolgens de eerste E-taxi van deze week bestellen. Eline Kik, programmadirecteur van GBC Zuidas, vertelt waarom E-taxi’s een belangrijk onderdeel zijn van de vergroening van het vervoer in Amsterdam, en hoe de zakelijke markt dit kan stimuleren.

Win 100 euro elektrisch Taxitegoed!
Als je in deze  week een elektrische taxi bestelt in Zuidas, een foto maakt van jezelf en die deelt op social media met de hashtag #Etaxiweek, kun je 100 euro taxitegoed winnen!