Extra plekken E-bike Try-out

GENIET VAN DE WIND IN JE HAREN, ZET DE AUTO OPZIJ EN EN KOM MET DE E-BIKE NAAR KANTOOR! 

De e-bike en speed pedelec beginnen zich steeds meer te manifesteren als serieus alternatief voor de auto. Minder files, minder uitstoot en goed voor de gezondheid! Daarnaast is het in COVID-19 tijden een veilige manier om op het werk te komen en 1,5 meter afstand te bewaren onderweg.

Green Business Club Zuidas organiseert al een aantal jaar verschillende e-bike Try-outs, uitgevoerd als onderdeel van ‘Van A tot Zuidas’. Dit jaar slaan Bycs en Green Business Club Zuidas de handen ineen en kunnen wij 150 werknemers van Zuidasbedrijven de mogelijkheid bieden om twee weken lang gratis en vrijblijvend een e-bike of een speed pedelec van QicQ uit te proberen. De gewone e-bike gaat tot ongeveer 25 km/u, met de speed pedelec worden snelheden tot wel 45 km/u gehaald! Voorwaarde is dat deze de auto of het OV vervangt.

Eerdere try-outs waren al een succes. Zo wilde meer dan de helft van de deelnemers na de try-out een e-bike aanschaffen of leasen voor woon-werkverkeer.

Vanaf dit jaar heeft de overheid het eenvoudiger gemaakt om zakelijk gebruik te maken van de fiets, gewoon of elektrisch. Waar het eerder noodzakelijk was om een rittenregistratie bij te houden, betaal je als werknemer nu een vaste bruto bijtelling van 7% van het gebruik van een zakelijke fiets. Daarnaast is het zo dat werknemers die ook andere vervoersmiddelen gebruiken, nog steeds in aanmerking komen voor een onbelaste reiskostenvergoeding van 19 cent per kilometer.

Interesse om op een veilige, duurzame en gezonde manier naar kantoor te reizen? Meld je aan via ebiketryout.nl of door te mailen naar Diederik Imfeld: diederik@greenbusinessclub.nl.

Voor meer informatie over bijtelling en leaseregelingen, kijk op de site van QicQ-Fietsen.