Meld je aan voor de mobiliteitsprogramma’s in september!

Om Zuidas bereikbaar te houden en duurzame mobiliteit van en naar Zuidas te stimuleren starten er in september drie mobiliteitsprogramma’s.

Zuidas Mobility Experience
Na een lange periode van thuiswerken verwachten we dat het na de zomer weer een stuk drukker zal worden. Dit is een mooi moment om oude gewoontes los te laten en nieuwe manieren van reizen te leren kennen. Wil je meer inzicht in het reisgedrag van jouw werknemers? Weten wat jouw werknemers aanzet tot ander reisgedrag, zodat je CO2, reiskosten of parkeerplekken kunt uitsparen, vitaliteit op werk promoot, drukte op kantoor spreidt of je werknemers nog meer flexibiliteit biedt? Doe mee aan de derde Zuidas Mobility Experience!

Meedoen aan de Zuidas Mobility Experience biedt inzicht in het reisgedrag van jouw werknemers. En geeft jouw werknemers de mogelijkheid om flexibel te reizen, de ene dag met de trein, de andere dag met de auto. Tijdens de Experience gebruiken deelnemende werknemers de Amaze Mobility-app. Als zij een dag de auto laten staan, extra thuiswerken of de spits mijden volgt er een beloning in reistegoed. Amaze Mobility is een reis-app en dienst die jouw werknemers helpt om gemakkelijk woon-werk en zakelijke reizen te plannen, reserveren, betalen en declareren, zonder OV-chipkaart of allerlei losse accounts. De app geeft ze toegang tot een scala aan vervoersdiensten, zoals OV, deelauto’s, taxi’s en deelfietsen.

Meer informatie en aanmelden

OV-buddy’s

De coronacrisis deelt een flinke klap uit aan het openbaar vervoer. Met OV-buddy’s van Hello Zuidas stimuleren collega’s elkaar op Zuidas om de auto te laten staan en met het OV naar het werk te komen. Daarbij krijgen deelnemers voor elke reis van of naar Zuidas met het OV een beloning. OV gebruikers zorgen voor minder parkeerproblemen en dragen bij aan een duurzamer bedrijf. Kortom, reizen met het OV loont!

Met OV-buddy’s gaan bestaande OV-forenzen binnen hun bedrijf op zoek naar collega’s die met de auto naar het werk reizen. Samen melden zij zich aan en vormen een team. De buddy kan maximaal vier automobilisten aanmelden. Iedere keer als een teamlid, voormalige automobilist, met het OV naar het werk reist, spaart hij/zij punten. De reeds bestaande OV-forens (de buddy) ontvangt ook punten voor iedere keer dat een teamlid met het OV reist.

Meer informatie en aanmelden

E-bike Try-out

Geniet van de ochtendzon en de wind in je haren, zet de auto opzij en stap op de e-bike! Green Business Club Zuidas organiseert jaarlijks verschillende E-bike Try-outs. Vanaf september kunnen werknemers van Zuidasbedrijven twee weken lang gratis en vrijblijvend een e-bike of een speed pedelec uitproberen. De gewone e-bike gaat tot ongeveer 25 km/u, met de speed pedelec worden snelheden tot wel 45 km/u gehaald! Voorwaarde is dat deze de auto of het OV vervangt.

Eerdere try-outs waren al een succes. Zo wilde bijvoorbeeld in 2019 meer dan de helft van de deelnemers na de try-out een e-bike aanschaffen voor woon-werkverkeer en in 2020 meer dan de helft van de deelnemers aan een leaseprogramma deelnemen van de werkgever.