Mobiliteitsvergelijker Zuidas in de eerste maand al 1.250 gebruikers

Voor medewerkers, studenten en werkgevers van de Zuidas is een handige tool ontwikkeld. Met de Mobiliteitvergelijker Zuidas kunnen zij snel hun reis met verschillende vervoermiddelen onderling vergelijken en zien wat voor hen het beste vervoermiddel is om naar Zuidas te reizen. Dat gebeurt aan de hand van feitelijke reistijden, waarderingen van reizigers en CO2 uitstoot.

De mobiliteitsvergelijker Zuidas werkt als volgt. Je vult de postcode van je huisadres in en klikt de postcode van je werkadres op Zuidas aan. Ook geef je aan of de reis in de spits of buiten de spits plaatsvindt. Vervolgens kan je de reis met de auto naar het werk vergelijken met de reis met de fiets, e-fiets, speedpedelec of openbaar vervoer. Hieruit blijkt voor welke automobilisten er een redelijk of goed alternatief is. Wat redelijk of goed is, wordt bepaald aan de hand van de waarderingen van medewerkers  die hun reis naar Zuidas in het jaarlijkse Mobiliteitsonderzoek Zuidas hebben gewaardeerd én wat de reistijd feitelijk is inclusief eventuele vertraging. Ook zijn de verschillen in CO2 uitstoot weergegeven.

Ook werkgevers kunnen deze tool gebruiken om sturing te geven aan hun mobiliteitsbeleid om daarmee ervoor te zorgen dat de komende jaren Zuidas goed bereikbaar blijft.

In de eerste maand dat de tool online staat, zijn er al 1.250 gebruikers geteld. Vergelijk je reis hier en bekijk hoeveel tijd en/of CO2 je kan besparen!