Nieuwe Mobiliteitsmanager A tot Zuidas

‘De dynamiek van Zuidas is uniek’

Maryse de Oliveira Martins is de nieuwe mobiliteitsmanager bij van A tot Zuidas. Ze is geen nieuwkomer in Zuidas, maar ze stelt zichzelf graag even voor vanuit deze nieuwe rol. 


Maryse werkt voor gemeente Amsterdam Zuidas en is vanuit deze rol actief betrokken bij Van A tot Zuidas. ‘Ik werk nu ruim vijf jaar in Zuidas en ik hou van de dynamiek en levendigheid. Het gebied is continue in ontwikkeling en is ook veel veranderd de afgelopen vijf jaar. Op het gebied van mobiliteit natuurlijk ook als je kijkt naar het aantal e-bikes en de laadinfra bijvoorbeeld. Evenals het groeiende enthousiasme voor deelmobiliteit. Zelf forens ik naar Zuidas met het de trein.

We zien het ook steeds drukker worden in Zuidas; op de weg, in het openbaar vervoer en ook op het fietspad. Het is van groot belang dat Zuidas goed bereikbaar blijft en dat op een duurzame manier. Daarom werken we vanuit de gemeente aan het verbeteren van de infrastructuur en zorgen we bijvoorbeeld dat er deelmobiliteit in het gebied beschikbaar is. Zo zijn er vorige week nieuwe deelfietsen in het gebied geplaatst. Vanuit Van A tot Zuidas stimuleren we het gebruik van duurzame mobiliteit en flexibel reizen bij bedrijven. Het mooie aan van A tot Zuidas is dat alle kennis gebundeld is en je als bedrijf gebruik kan maken van een scala van maatregelen. Het is wel belangrijk dat wij goed contact met de bedrijven onderhouden om goed aan te sluiten bij de wensen en behoeften van bedrijven.

In mijn nieuwe rol als mobiliteitsmanager kijk ik daarom uit naar gesprekken met werkgevers in Zuidas. Ik ben ontzettend benieuwd naar wat er speelt bij bedrijven in het gebied. Daar stemmen wij onze activiteiten graag zo veel mogelijk op af. We hebben zoveel kennis te delen, waarmee je als werkgever echt je voordeel kan doen op het gebied van duurzaamheid en in je werkgeverschap.

In een eerste gesprek met (HR-)managers vraag ik naar de wensen en behoeftes die er bij het bedrijf zijn en wat er speelt. Ik kan hen vervolgens doorverwijzen naar de experts in ons team.

Wij blijven de mobiliteitsprojecten en -mogelijkheden ook in 2022 weer verder uitbreiden en onze kennis delen. Een nieuwe website komt eraan en Webinars, thematafels en bijeenkomsten worden georganiseerd. Heeft u nog een interessante vraag of onderwerp voor een thematafel? Laat het me weten!

Wil je meer weten over onze activiteiten of een kop koffie inplannen? Je kunt me bereiken op m.martins@amsterdam.nl.

Graag tot ziens in Zuidas!