Tachtig procent van de e-bike tryout-deelnemers staat open voor leaseregeling

Tachtig procent van de e-bike tryout-deelnemers staat open voor leaseregeling

In 2021 hebben bijna veertig Zuidasmedewerkers twee weken een e-bike of speed-pedelec gebruikt. Vanuit Van A tot Zuidas organiseert Green Business Club Zuidas de e-bike tryout om medewerkers kennis te laten maken met deze duurzame en snelle vorm van vervoer.

Vanaf begin 2021 hebben bijna honderd medewerkers zich aangemeld voor de actie, die werd uitgevoerd door QicQ-Fietsen. Helaas gooide de corona-maatregelen roet in het eten en moet een gedeelte van de geïnteresseerden wachten tot het voorjaar van 2022. Toch zijn de resultaten van de e-bike tryout zeer positief.

De resultaten
Deelnemers ervaren de e-bike en speed-pedelec als een goed alternatief voor de auto en het openbaar vervoer. Routes buiten de stad worden met name gewaardeerd en het simpele gebruik is verrassend. Deelnemers geven wel aan dat regen en kou grote invloed hebben op de vervoerskeuze.

“Je hebt door de e-bike meteen frisse lucht en beweging tegelijkertijd. Het zorgt voor een goed humeur!”, aldus een deelnemer van de e-bike tryout.

De aanschaf van een e-bike of speed-pedelec is kostbaar, maar toch overweegt 76% van de deelnemers aan de enquête achteraf, een fiets aan te schaffen. Tachtig procent van de deelnemers zou geholpen zijn bij een zakelijke leaseregeling. Deze reacties waren aanleiding om met verschillende werkgevers in gesprek te gaan over het integreren van de fiets in het mobiliteitsbeleid.

Meer weten of meedoen?
Van A tot Zuidas is het platform dat werkgevers ondersteunt bij het verduurzamen van het mobiliteitsbeleid. Bent u benieuwd naar de kansen of wilt u meedoen aan de volgende e-bike tryout? Neem dan contact op met Diederik Imfeld, projectmanager Mobiliteit, via diederik@greenbusinessclub.nl.

Bron: Green Business Club.