Terugblik Future-proof mobility

Op vrijdag 1 oktober 2021 organiseerde Amaze Mobility, gemeente Amsterdam Zuidas en de Van A tot Zuidas partijen het inspiratie event voor zakelijke mobiliteit “Future-proof mobility”. Daarnaast presenteerde Amaze Mobility de Amaze Mobility app. De app maakt vervoer flexibel en zorgeloos door vervoersopties en -aanbieders in één overzichtelijke app aan te bieden. Het initiatief is ontstaan uit één van de MaaS-pilots (Mobility-as-a-Service) van ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, met het doel woon-werkverkeer te verduurzamen.

Het inspiratie event vond plaats in CIRCL (Zuidas). Het event had de intentie om de bezoekers – zo’n 80 mensen uit de mobiliteitsbranche – inspiratie en kennis te bieden die nodig is om de volgende stappen in hun mobiliteitsbeleid te zetten. Conclusie van de dag: verandering is noodzakelijk!

In een rondetafelsessie gingen Menno van der Valk (manager operations ORAM) en Frank van Tussenbroek (CEO Amaze Mobility) in gesprek met drie voorlopers uit de mobiliteitsbranche.

  • Egbert de Vries, wethouder Verkeer en vervoer, water en luchtkwaliteit Amsterdam
  • Tanya Sancisi, divisiedirecteur Infrastructuur bij Arcadis
  • Dirkje van der Ven, adviseur gedragsbeïnvloeding

Egbert de Vries lichtte onder andere toe waarom Amsterdam duurzame mobiliteit stimuleert en waarom zij een MaaS pilot als Amaze Mobility steunen. Tanya Sancisi gaf meer inzicht in het mobiliteitsbeleid van Arcadis en haar persoonlijke visie over de toekomst van mobiliteit. Tot slot vertelde Dirkje van der Ven hoe werkgevers het mobiliteitsgedrag van werknemers kunnen veranderen en welke uitdagingen daarbij komen kijken.

De Amaze Mobility app
Daarnaast was tijdens het event de officiële lancering van de nieuwste zakelijke mobiliteitsdienst ‘Amaze Mobility’. Deelauto’s, deelscooters, deelfietsen, taxi’s en OV, alles komt samen in de Amaze Mobility app. Op de app zijn vrijwel alle aanbieders van openbaar vervoer aangesloten. Ook zijn er verschillende andere vervoersdiensten terug te vinden en te boeken, zoals deelauto’s van Amber en deelfietsen van Urbee en zijn de dichtstbijzijnde OV-fietsen en deelscooters van Felyx en Check te vinden.

Frank van Tussenbroek van Amaze Mobility over de nieuwe app:

Wij hebben Amaze ontwikkeld om reisopties van A naar B overzichtelijk te maken en je te laten kiezen voor het vervoersmiddel dat op dat moment het beste bij je past. Bijvoorbeeld een deelfiets wanneer de zon schijnt, of een elektrische deelscooter wanneer je duurzaam wilt reizen. Gemak staat voorop: alles overzichtelijk in één app, van het vinden van het dichtstbijzijnde vervoersmiddel en het boeken van je reis, tot het afrekenen en het overzicht van al je reizen. Onze ambitie is om van Amaze Mobility dé mobiliteitsapp van heel Nederland te maken.

De afsluitende netwerkborrel bood tot slot volop de gelegenheid aan de bezoekers om ervaringen uit te wisselen met vakgenoten die met mobiliteit bezig zijn.