Verkeershinder deze zomer A10 & Noord-Zuidlijn

Op verzoek van Amsterdam Zuidas informeren we u graag nader over werkzaamheden die deze zomer plaats gaan vinden en verkeershinder die daar naar verwachting mee gepaard zal gaan. 

Zomerwerkzaamheden metro, 7 dagen geen Noord/Zuidlijn
Van 16 juli t/m 22 juli zijn er werkzaamheden aan de metroperrons. Tijdens deze werkzaamheden rijdt lijn 52 niet op station Amsterdam Zuid. Tussen zaterdag 16 juli 01.00 uur en zaterdag 23 juli 05.00 uur is halte Europaplein de begin- en eindhalte van de lijn. Metrolijnen 50 en 51 blijven wel op station Amsterdam Zuid rijden en ook worden pendelbussen ingezet tussen het Europaplein en station Amsterdam Zuid. Meer informatie

Afsluiting A10 Zuid gedurende 11 dagen
Meteen daarna, van 22 juli tot 3 augustus 2022 wordt grote verkeershinder verwacht aan de zuidkant van Amsterdam. In deze 11 dagen zijn de A4 en A10 Zuid dicht van knooppunt Badhoevedorp tot oprit S109 RAI voor verkeer richting A2 Utrecht. Dit vanwege werkzaamheden aan station Amsterdam Zuid. Verkeer wordt omgeleid via de A9 en A5. Station Amsterdam Zuid blijft bereikbaar per trein met een aangepaste dienstregeling. De metro blijft rijden volgens de normale dienstregeling. Meer informatie

Hoewel de afsluiting plaatsvindt in de verkeersluwe vakantieperiode, moeten automobilisten rekening houden met een forse extra reistijd die kan oplopen tot een uur. Amsterdam Zuid en West blijven bereikbaar via de A10 Noord en Oost en via de A5 en A9, maar deze wegen hebben onvoldoende capaciteit om het extra verkeer op te vangen. Wilt u advies over hoe u tijdens deze werkzaamheden het beste naar uw bestemming komt? Neem dan contact op Ask&GO Zuidasdok via WhatsApp (085-0659091). Een operator geeft aan welke hinder u kunt verwachten en hoe u het beste kunt reizen, persoonlijk en op maat.

Nieuwe stationspassage
De werkzaamheden maken onderdeel uit van Zuidasdok, waarbij de A10 Zuid wordt verbreed en ondertunneld en station Amsterdam Zuid compleet vernieuwd. De bouw van de tweede stationspassage; de Brittenpassage is een cruciale stap in de capaciteitsuitbreiding van het drukke station Amsterdam Zuid. Dit station is na de totale vernieuwing, in reizigersaantallen, vergelijkbaar met station Amsterdam Centraal.